Martin Činovský v Komornej galérii BCPB

07.08.2009 09:45

Martin Činovský v Komornej galérii BCPB (14.9.2006, 0:00) V priestoroch Komornej galérie BCPB na Vysokej ulici 17 otvorili výstavu, ktorá predstavuje novú kolekciu obrazov zakladateľa slovenskej známkovej tvorby, grafika a rytca Martina Činovského.

 

Podľa kurátora výstavy Ľuboslava Mozu je Martin Činovský neopakovateľný a ojedinelý majster a umelec na slovenskej výtvarnej scéne. Celým jeho dielom sa vinie empatia voči divákovi a vnútorná sila k výpovedi životných túžob. Činovského diela sú jasne poznamenané dokonalou znalosťou vyspelých technologických postupov umelca, maliara, grafika a rytca.

 

 

Všestranný umelec, výtvarník a hudobník, študoval na VŠVU na katedre Albína Brunovského. Nádherné voľné grafické listy, ktoré vytvoril ako mladý absolvent školy, majú pevné miesto v slovenskej kultúre. Na výstave v BCPB sa vracia po desaťročiach k maľbe. Jeho obrazy sú nadreálnym epickým prebásňovaním života a sna, harmónie a túžby, krásy a nádeje. Martin Činovský patrí k tým výtvarným umelcom, ktorí si ctia človeka a život. Ktorí nezabudli snívať, ale aj žiť. Výstava v Komornej galérii BCPB potrvá do 13. októbra.

© 2009 Martin Činovský

Vytvorené službou Webnode